Wees eens lief voor je lichaam, maak een smoothie!

Soms ben ik brood zo zat en heb ik zin in een alternatieve lunch, liefst wel gezond natuurlijk. Dan denk ik aan m’n keukenmachine, die toch het grootste gedeelte van de tijd stof staat te vergaren in de kast. Ik kijk naar m’n fruitvoorraad en zag een ananas, bananen, appels en peren. Daar kan ik wel wat mee! 

10 minuten later lag de halve ananas in de keukenmachine. Even aanzetten en luttele seconden later is het een prutje geworden. Twee banaantjes erbij en het begint al ergens op te lijken. Maar dit houdt het lichaam niet lang gaande, er moeten nog wel wat proteïnen en steviger spul bij. Dus gooide ik er een flinke scheut sojamelk en wat havermout bij. Sommige mensen houden alleen van solide voedsel, maar ik kan echt optimaal genieten van een vloeibare doch vullende maaltijd. Al sinds mijn tiende ontbijt ik met Brinta, havermout en dat soort dingen. Ik vind het prettiger dan brood of die veel te zoete muesli-troep. De smoothie was inmiddels klaar en smaakte verrukelijk. Ik zat op het balkon, waar het windstil was. Over een vroeg zomergevoel gesproken! Bij het drinken van een smoothie met vers fruit voel ik me altijd op en top gezond bezig; heel fijn. Na de smoothie strekte ik me uit voor een lekker tukje en met korte broek en topje was het zelfs te heet. Ik vond het echter wat ver gaan om in maart een bikini aan te trekken (plus dat er zo’n twaalf bouwvakkers rond het huis bezig zijn en ik geen zin had in een fluitconcert) dus ik ging naar binnen om me te wijden aan de taken van het dagelijks leven. Gesterkt door dit maartse zomergevoel ging me dat echter prima af. Ik bestel bij deze meer zon!

Voor de liefhebber het recept van de smoothie: 
BANAAN-ANANAS-HAVERMOUT SMOOTHIE
1 halve ananas (of uit een blikje)
2 kleine bananen of 1 grote
200-250 ml sojamelk 
30 gram havermout
doe eerst de bananen en ananas in de keukenmachine/blender en pureer tot het een drabje is. Daarna kun je de havermout en de melk erbij gooien en het zo’n 30 seconden mixen. Uiteindelijk moet het een dikke drank zijn, die je bij wijze van spreken ook op kan lepelen. Drink ze en geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *